Woensdag 6 november waren de leden van Business Club vv Papendrecht te gast bij Ronald Verkeersopleidingen voor een enerverende avond. Er was een goede opkomst en de meeste leden hadden zin in deze toch wel confronterende uitdaging. Natuurlijk heeft Business Club vv Papendrecht alleen maar uitstekende autobestuurders die op alle situaties het juiste antwoord weten. Maar hoe het écht gesteld is met de kennis over de huidige verkeersregels werd deze avond duidelijk.

Na de uitleg van Ronald over de manier waarop het examen zou verlopen werd begonnen met het gevreesde examen. 25 vragen met maar 8 seconden bedenktijd is best een uitdaging. De groep werd wat onrustig en er ontstond wat geroezemoes. Er mochten in deze ronde 12 fouten gemaakt worden. Daarna nog 40 vragen waarin er maar 5 fouten mochten gemaakt worden. Het geroezemoes nam toe en je kon regelmatig een diepe zucht horen.

Nadat alle vragen waren beantwoord moest er even wat gedronken worden. De ontlading was groot, want het was toch ingewikkelder dan van te voren werd gedacht. Na een drankje met een heerlijke versnapering kwam het uur van de  waarheid. De toets werd nagekeken en besproken. Er zijn veel goede antwoorden gegeven en de foute antwoorden waren net zo goed. Maar zoals altijd kan er ook hier maar een de winnaar zijn. Die ging naar huis met de eer, een prachtige kersttrui van VV Papendrecht en een Motor Experience die geschonken werd door Verkeersschool Ronald.